The World's Largest Public Domain Media Search Engine
Topic

finnmark county library

5,054 media by topicpage 1 of 51
En ung gutt lener seg til en stol på et fotostudio. Han er kledd i dress: jakke, vest, bukser og et lommeur. Han har også på seg en hatt. Portrettet muligens tatt på slutten av 1800-tallet eller begynnelsen av 1900-tallet.

En ung gutt lener seg til en stol på et fotostudio. Han er kledd i dre...

En ung gutt lener seg til en stol på et fotostudio. Han er kledd i dress: jakke, vest, bukser og et lommeur. Han har også på seg en hatt. Portrettet muligens tatt på slutten av 1800-tallet eller begynnelsen av ... More

Et portrett av Johan Henrik Jonas. Han er kledd i jakke, vest og bukse. Rundt halsen har han en sløyfe. Han har også skjegg. Bildet er trolig tatt på siste halvdel av 1800-tallet.

Et portrett av Johan Henrik Jonas. Han er kledd i jakke, vest og bukse...

Et portrett av Johan Henrik Jonas. Han er kledd i jakke, vest og bukse. Rundt halsen har han en sløyfe. Han har også skjegg. Bildet er trolig tatt på siste halvdel av 1800-tallet.

Portrett av ukjent familie. Det er trolig mor, far og barn. Mor har på seg en kjole og holder en liten gutt i fanget. Far sitter ved siden av og er kledd i dress. I vesten er det blitt festet et lommeur.  Bildet er trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet. Gutten er kledd i skjorte, bukse, strømper og sko. I bakgrunnen kan man se en malt kulisse.

Portrett av ukjent familie. Det er trolig mor, far og barn. Mor har på...

Portrett av ukjent familie. Det er trolig mor, far og barn. Mor har på seg en kjole og holder en liten gutt i fanget. Far sitter ved siden av og er kledd i dress. I vesten er det blitt festet et lommeur. Bilde... More

Portrett av mann med skjegg. Han har muligens på seg en millitæruniform. Han hviler sin venstre hånd på skaftet av et sverd. I sin høyre hånd holder han på en hatt. Han har en hanske på sin venstre hånd. Jakken hans er dekorert med bånd og dusker. Han har to store stjerner på brystet. Bildet trolig tatt en gang på 1800-tallet.

Portrett av mann med skjegg. Han har muligens på seg en millitærunifor...

Portrett av mann med skjegg. Han har muligens på seg en millitæruniform. Han hviler sin venstre hånd på skaftet av et sverd. I sin høyre hånd holder han på en hatt. Han har en hanske på sin venstre hånd. Jakken... More

Portrett av Vera Marie Tapio, født 20.09.1887 i Vadsø, datter av Henrik Thomassen Tapio fra Rovaniemi og Britha Kaisa Ruupa fra Alkula i Finland. Britha døde i 1889 i Vadsø og i 1900 er Vera Marie bosatt hos Abraham Ballo i Stockfeldtsgate i Indrebyen i Vadsø, fattigunderstøttet. Vera emigrerer i 1905 til USA og gifter seg i 1908 i staten Washington med Charles Ojala fra Finland. Hun tar antagelig etternavnet etter sine pleieforeldre Ballo, og bildet også derfor i Nanna Ballo (Wara) sitt eie, Nanna er datter av Abraham Ballo.Vera er kledd i en kjole. På kragen kan man se en brosje. Bildet trolig tatt i Vadsø på Jasper Soinis atelier, trolig på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Portrett av Vera Marie Tapio, født 20.09.1887 i Vadsø, datter av Henri...

Portrett av Vera Marie Tapio, født 20.09.1887 i Vadsø, datter av Henrik Thomassen Tapio fra Rovaniemi og Britha Kaisa Ruupa fra Alkula i Finland. Britha døde i 1889 i Vadsø og i 1900 er Vera Marie bosatt hos Ab... More

Ukjent kvinne. Bildet tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.

Ukjent kvinne. Bildet tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-ta...

Ukjent kvinne. Bildet tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.

Ukjent kvinne. Bildet tatt på slutten av 1800-tallet.

Ukjent kvinne. Bildet tatt på slutten av 1800-tallet.

Ukjent kvinne. Bildet tatt på slutten av 1800-tallet.

Henrik Onkamos døttre. Navnene på pikene er ukjent, men familien bodde i Amerika hvor Henrik emigrerte i løpet av 1800-tallet. Jentene er kledd i vakre hvite kjoler. De to yngste har kortere skjørtekant og man kan dermed se de hvite strømpebuksene og skoene. Den høyre pikens strømpebukser i første rad har mønster på. På skoene kan man se sløyfer. Piken til venstre har også en sløyfe i håret. Piken som er nr.3. f.v. i bakerste rad bruker briller og har et smykke rundt håndleddet. De er alle veldig pyntet. Bildet er trolig tatt på begynnelsen av 1900-tallet.

Henrik Onkamos døttre. Navnene på pikene er ukjent, men familien bodde...

Henrik Onkamos døttre. Navnene på pikene er ukjent, men familien bodde i Amerika hvor Henrik emigrerte i løpet av 1800-tallet. Jentene er kledd i vakre hvite kjoler. De to yngste har kortere skjørtekant og man ... More

Et portrett av en ukjent ung gutt. Han har på seg hatt og jakke. Rundt halsen er det festet et stykke snøre som er knyttet til å bli en sløyfe. Bak dette portrettet står det skrevet en bønn som er undertegnet av pastor Torleif Solvang. Det er for øvrig litt vanskelig å tyde skriften og er derfor ikke sammenhengende. Bildet er trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Et portrett av en ukjent ung gutt. Han har på seg hatt og jakke. Rundt...

Et portrett av en ukjent ung gutt. Han har på seg hatt og jakke. Rundt halsen er det festet et stykke snøre som er knyttet til å bli en sløyfe. Bak dette portrettet står det skrevet en bønn som er undertegnet a... More

En gruppe barn poserer for kameraet. De er muligens  elever av en skole. Alle er ukjente. Blant barna kan man se en voksen mann med bowler hatt på. Jenter og gutter står i rekker. Guttene har på seg knebukser, hatt, gensere, skjorter og jakker. Enkelte av guttene har på seg maritim-inspirerte klær. Jentene har på seg kjoler. Bildet er trolig tatt i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.  Bak gruppen kan man se hus med skorsteiner på taket.

En gruppe barn poserer for kameraet. De er muligens elever av en skol...

En gruppe barn poserer for kameraet. De er muligens elever av en skole. Alle er ukjente. Blant barna kan man se en voksen mann med bowler hatt på. Jenter og gutter står i rekker. Guttene har på seg knebukser, ... More

Eilert Nicolai Brodtkorb. Født 9.april 1862. Død 10.november 1931. Kjøpmann i Vadsø og Vardø. Tysk konsul Bildet tatt på slutten av 1800-tallet. Gift med Bergitte Cathrine Brodtkorb og Maren Bolette Sophie Brodtkorb. Far til Inga Hollum, Lauritz Lassen Brodtkorb, Birgitte Brodtkorb Lundvall og Botolf Bordtkorb. Se også Vardø museum: VH.F001493 Portrett av Eilert Nicolai Brodtkorb.

Eilert Nicolai Brodtkorb. Født 9.april 1862. Død 10.november 1931. Kjø...

Eilert Nicolai Brodtkorb. Født 9.april 1862. Død 10.november 1931. Kjøpmann i Vadsø og Vardø. Tysk konsul Bildet tatt på slutten av 1800-tallet. Gift med Bergitte Cathrine Brodtkorb og Maren Bolette Sophie Brod... More

Ukjent kvinne. Bilde tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.

Ukjent kvinne. Bilde tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tal...

Ukjent kvinne. Bilde tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.

Portrett av ukjent kvinne, fotografert en gang på 1800-1900-tallet. Kvinnen har tidstypisk midstskill i håret og bluse med en brosje i halsen.  Bildet er gitt oss av Haakon Wara i Vadsø.

Portrett av ukjent kvinne, fotografert en gang på 1800-1900-tallet. Kv...

Portrett av ukjent kvinne, fotografert en gang på 1800-1900-tallet. Kvinnen har tidstypisk midstskill i håret og bluse med en brosje i halsen. Bildet er gitt oss av Haakon Wara i Vadsø.

Portrett av ukjente personer. På stolen sitter en kvinne (muligens mor til barna). Hun er kledd i skjorte og skjørt kombinert sammen med et belte. Ved siden av henne sitter en liten gutt med en stor krage. Bak gutten kan man se to jenter i kjoler. Begge har flettet hår. Bildet er trolig tatt på slutten av 1800-talllet.

Portrett av ukjente personer. På stolen sitter en kvinne (muligens mor...

Portrett av ukjente personer. På stolen sitter en kvinne (muligens mor til barna). Hun er kledd i skjorte og skjørt kombinert sammen med et belte. Ved siden av henne sitter en liten gutt med en stor krage. Bak ... More

Portrett av ukjent kvinne. Hun er kledd i kjole og har en brosje rundt halsen. Bildet rolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Portrett av ukjent kvinne. Hun er kledd i kjole og har en brosje rundt...

Portrett av ukjent kvinne. Hun er kledd i kjole og har en brosje rundt halsen. Bildet rolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Et portrett av Eva Caisa Henriksdatter Joki. Hun er kledd i kjole og har et sjal festet rundt halsen. Hun sitter på en stol.  Bildet er trolig tatt i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.

Et portrett av Eva Caisa Henriksdatter Joki. Hun er kledd i kjole og h...

Et portrett av Eva Caisa Henriksdatter Joki. Hun er kledd i kjole og har et sjal festet rundt halsen. Hun sitter på en stol. Bildet er trolig tatt i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.

Et spedbarns portrett. Ingen opplysninger. Barnet har på seg en kjole. Bildet trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Et spedbarns portrett. Ingen opplysninger. Barnet har på seg en kjole....

Et spedbarns portrett. Ingen opplysninger. Barnet har på seg en kjole. Bildet trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Påskrift på bildet: 'fru prost Balke'. Dette henviser trolig til Thora Balke som var kone av prost Georg Balke. Hun har på seg en kjole. Bildet trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Påskrift på bildet: 'fru prost Balke'. Dette henviser trolig til Thora...

Påskrift på bildet: 'fru prost Balke'. Dette henviser trolig til Thora Balke som var kone av prost Georg Balke. Hun har på seg en kjole. Bildet trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Et portrett av en ung mann, trolig av Johan Jonas. Han er kledd i jakke, vest, bukser, og har en søyfe rundt halsen. Han sitter på en stol. Bildet trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Et portrett av en ung mann, trolig av Johan Jonas. Han er kledd i jakk...

Et portrett av en ung mann, trolig av Johan Jonas. Han er kledd i jakke, vest, bukser, og har en søyfe rundt halsen. Han sitter på en stol. Bildet trolig tatt på slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet.

Slakter Bernhard Holm med kona Bina (f.1850) og barna Gyda og Olga, Vardø. Den ene av guttene muligens pleiesønn Albin Holm. Vardø ca. 1891-92. Guttene kan også være sønnene Adolf og Bernhard.

Slakter Bernhard Holm med kona Bina (f.1850) og barna Gyda og Olga, Va...

Slakter Bernhard Holm med kona Bina (f.1850) og barna Gyda og Olga, Vardø. Den ene av guttene muligens pleiesønn Albin Holm. Vardø ca. 1891-92. Guttene kan også være sønnene Adolf og Bernhard.

Portrett av Henrik Onkamo. Bildet trolig tatt i Calumet Michigan mellom 1850-1900. Han er kledd i jakke, vest og sløyfe rundt halsen, og har bart. Han var en Amerika emigrant fra Nord- Norge. fikk familie i USA. Etternavnet Onkamo hinter til finsk avkomst.

Portrett av Henrik Onkamo. Bildet trolig tatt i Calumet Michigan mello...

Portrett av Henrik Onkamo. Bildet trolig tatt i Calumet Michigan mellom 1850-1900. Han er kledd i jakke, vest og sløyfe rundt halsen, og har bart. Han var en Amerika emigrant fra Nord- Norge. fikk familie i USA... More

Portrett av Henrik Onkamo og ukjent kvinne. Bildet trolig tatt i Michigan mellom 1890-1900. Henrik er kledd i dress: jakke, bukse, vest, og sløyfe rundt halsen. Han har et lommeur festet til vesten, og han har bart. På jakken er det festet en blomst. Han er en Amerika emigrant fra Nord- Norge. Etternavnet Onkamo hinter til finsk avkomst. Kvinnen er kledd i kjole med en brosje på halsstykket. På frontpartiet og ermene er kjolen dekorert med blomstrete mønster. Det er også festet en blomst langs knappekanten på frontstykket. På gulvet kan man se et pels teppe av noe slag og i bakgrunnen ser man atelier kulisser.

Portrett av Henrik Onkamo og ukjent kvinne. Bildet trolig tatt i Michi...

Portrett av Henrik Onkamo og ukjent kvinne. Bildet trolig tatt i Michigan mellom 1890-1900. Henrik er kledd i dress: jakke, bukse, vest, og sløyfe rundt halsen. Han har et lommeur festet til vesten, og han har ... More

Ukjent kvinne. Bildet trolig tatt en gang etter 1850, muligens på fotograf Johan Moes atelier i Tromsø.

Ukjent kvinne. Bildet trolig tatt en gang etter 1850, muligens på foto...

Ukjent kvinne. Bildet trolig tatt en gang etter 1850, muligens på fotograf Johan Moes atelier i Tromsø.

Fotografi fra Vadsø med Vadsø Sparebank som  ble etablert i 1853. Banken hadde banklokale og bolig for bankkassereren i Theatergaden,  i huset midt i bildet. Til venstre sees Kildahl Olsens bokhandel. Til høyre står huset som var eid av Esbensens arvinger og som senere ble solgt videre til jordmor Anna Andreassen. Helt til høyre i bildet sees et hjørne av Kommunehuset (tidligere Vestre folkeskole), der også folkebiblioteket holdt til.

Fotografi fra Vadsø med Vadsø Sparebank som ble etablert i 1853. Bank...

Fotografi fra Vadsø med Vadsø Sparebank som ble etablert i 1853. Banken hadde banklokale og bolig for bankkassereren i Theatergaden, i huset midt i bildet. Til venstre sees Kildahl Olsens bokhandel. Til høyre... More

Portrett av to menn. Mennene er vel kledd i dress og lange jakker med pelskrager. Herrene sitter på stoler, den ene av dem har en hatt på handen. Bildet er gammelt, ca 1855-60, og montert på tynt kartong

Portrett av to menn. Mennene er vel kledd i dress og lange jakker med ...

Portrett av to menn. Mennene er vel kledd i dress og lange jakker med pelskrager. Herrene sitter på stoler, den ene av dem har en hatt på handen. Bildet er gammelt, ca 1855-60, og montert på tynt kartong

Portrett av en liten gutt, Eilert Brodtkorb. På bildet er han ca 5 år gammel og sitter på en stol. Bak stolen kan vi se foten til nakkestøtten. Gutten er kledd i en mørk dress. Dette bildet er gammel, tatt ca 1857

Portrett av en liten gutt, Eilert Brodtkorb. På bildet er han ca 5 år ...

Portrett av en liten gutt, Eilert Brodtkorb. På bildet er han ca 5 år gammel og sitter på en stol. Bak stolen kan vi se foten til nakkestøtten. Gutten er kledd i en mørk dress. Dette bildet er gammel, tatt ca 1857

Portrett av en ung mann. Mannen har på seg dress og sløyfe rundt halsen. Det er ukjent hvem han er. Bildet kan være tatt på 1860-tallet, men dette er noe usikkert. Det er likevel tatt mellom 1850-1894.

Portrett av en ung mann. Mannen har på seg dress og sløyfe rundt halse...

Portrett av en ung mann. Mannen har på seg dress og sløyfe rundt halsen. Det er ukjent hvem han er. Bildet kan være tatt på 1860-tallet, men dette er noe usikkert. Det er likevel tatt mellom 1850-1894.

Vadsø: gateparti fra ytrebyen, Vadsøya i bakgrunnen, år ca.1860

Vadsø: gateparti fra ytrebyen, Vadsøya i bakgrunnen, år ca.1860

Vadsø: gateparti fra ytrebyen, Vadsøya i bakgrunnen, år ca.1860

Fra Vadsøya. Hval trukket opp i fjæra. Første Bygning Holmbrobruket. Dette er et av de første bildene som er tatt, 1867-1868.

Fra Vadsøya. Hval trukket opp i fjæra. Første Bygning Holmbrobruket. D...

Fra Vadsøya. Hval trukket opp i fjæra. Første Bygning Holmbrobruket. Dette er et av de første bildene som er tatt, 1867-1868.

Gateparti fra Vadsø i år ca. 1860. Brodtkorb-gården i Hvistensdahlsgate. (Rådhuset ligger her i dag). Gamlekirka i bakgrunnen, den blev revet i 1864.

Gateparti fra Vadsø i år ca. 1860. Brodtkorb-gården i Hvistensdahlsgat...

Gateparti fra Vadsø i år ca. 1860. Brodtkorb-gården i Hvistensdahlsgate. (Rådhuset ligger her i dag). Gamlekirka i bakgrunnen, den blev revet i 1864.

Portrett av en ung kvinne, kvinnen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra 1860, kan også være litt eldre. Den unge damen står ved veggen, det henger en mønstrert gardin på veggen. Handen hennes ligger på ryggstøen av en stol. Hun er kledd i en rutet kjole med brede ermer, stram midje og veldig bredt fald. Typisk for 1860 årene/og tidligere. Motivet er nesten samme som i Fb.96009-025, menn kvinnen er ikke den samme

Portrett av en ung kvinne, kvinnen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra...

Portrett av en ung kvinne, kvinnen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra 1860, kan også være litt eldre. Den unge damen står ved veggen, det henger en mønstrert gardin på veggen. Handen hennes ligger på ryggstøen... More

Portrett av en ung kvinne, Vera Skobleff, fra Arkhangel Russland. Bildet er gammelt, tatt ca 1860, kanskje tidligere. Kvinnen står ved en stolpe og er kledd i en lang mørk kjole med hvit krage og en stor sløyfe. På handen har hun en liten dameveske eller sammenslått vifte i stil med kjolen. Dette bildet er nesten identisk med fb.96010-009

Portrett av en ung kvinne, Vera Skobleff, fra Arkhangel Russland. Bild...

Portrett av en ung kvinne, Vera Skobleff, fra Arkhangel Russland. Bildet er gammelt, tatt ca 1860, kanskje tidligere. Kvinnen står ved en stolpe og er kledd i en lang mørk kjole med hvit krage og en stor sløyfe... More

Havnegata i Vadsø fotografert vestover, ca. 1860-1870.

Havnegata i Vadsø fotografert vestover, ca. 1860-1870.

Havnegata i Vadsø fotografert vestover, ca. 1860-1870.

Portrett av Anna og Lauriz Brodtkorb. De sitter side ved side foran en enkel bakgrunn. Hun er kledd i en mørk kjole med lys krage og han i en mørk dress med sløyfe.

Portrett av Anna og Lauriz Brodtkorb. De sitter side ved side foran en...

Portrett av Anna og Lauriz Brodtkorb. De sitter side ved side foran en enkel bakgrunn. Hun er kledd i en mørk kjole med lys krage og han i en mørk dress med sløyfe.

Her et bilde av Finnkongkeila, inn mot bygda. bildet er fra 1860.

Her et bilde av Finnkongkeila, inn mot bygda. bildet er fra 1860.

Her et bilde av Finnkongkeila, inn mot bygda. bildet er fra 1860.

Portrett av Ida Borthen fra Kristiansund. Bildet var sannsynligvis eid av fransk konsul i Vardø, Henrik Martin Borthen f. 1836 Frøya. Henrik Martins bror, Johan Ludvig Borthen, giftet seg inn i Marstrandfamilien i Kristiansund.Kvinnen på bildet sitt fulle navn var Ida Hansine Borthen. Hun var datter av Ida Hansine Marstrand og Johan Margido Borthen i Kr.sund.

Portrett av Ida Borthen fra Kristiansund. Bildet var sannsynligvis eid...

Portrett av Ida Borthen fra Kristiansund. Bildet var sannsynligvis eid av fransk konsul i Vardø, Henrik Martin Borthen f. 1836 Frøya. Henrik Martins bror, Johan Ludvig Borthen, giftet seg inn i Marstrandfamilie... More

Bebyggelse, fjell i bakgrunnne.

Bebyggelse, fjell i bakgrunnne.

Bebyggelse, fjell i bakgrunnne.

Portrett fra en ung mann i dress og lys vest. Bildet er et fotografi tatt fra et tegning eller maleri i 1860 årene. På bildet er det skrevet 'Bergqist'

Portrett fra en ung mann i dress og lys vest. Bildet er et fotografi t...

Portrett fra en ung mann i dress og lys vest. Bildet er et fotografi tatt fra et tegning eller maleri i 1860 årene. På bildet er det skrevet 'Bergqist'

Portrett av en kvinne i mørk lang kjole, skjorte og en stor hvit sløyfe rund halsen. Hun sitter på en stol og lener med venstre armen på ryggstøen. Dette visitkortet har døde kanter (P.O.Næss?) og det er tatt tidlig på 1860 årene, kanskje tidligere

Portrett av en kvinne i mørk lang kjole, skjorte og en stor hvit sløyf...

Portrett av en kvinne i mørk lang kjole, skjorte og en stor hvit sløyfe rund halsen. Hun sitter på en stol og lener med venstre armen på ryggstøen. Dette visitkortet har døde kanter (P.O.Næss?) og det er tatt t... More

"N.842. Nordlandsnatur. N. 13. Håndkolorert av Alf Schrøder. Bildet viser et blankstille vann eller en fjord, med fjell med snø i bakgrunnen. Det er snøflekker i fjellet, men ved vannet står det bjørketrær med grønt løv. Bildet er kolorert med fargen fra sola på himmelen, muligens er det midnattsolen som er gjenskapt i pasteller med gult og rosa. Fjellet og landskapet speiler seg i vannet.

"N.842. Nordlandsnatur. N. 13. Håndkolorert av Alf Schrøder. Bildet vi...

Finnmark Fylkesbibliotek har en liten samling glassdias fotografert av Alf Schrøder eller en av hans fotografer. Fotografiene er fra samiske bosettinger fra Rørostraktene og hele veien opp til Finnmark. Hovedsa... More

Halfdan Irgens. Bildet tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet, trolig en gang etter 1860.

Halfdan Irgens. Bildet tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-t...

Halfdan Irgens. Bildet tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet, trolig en gang etter 1860.

Gateparti fra Vadsø i år ca. 1860. Brodtkorb-gården i Hvistensdahlsgate. (Rådhuset ligger her i dag). se også bilde nr. 1985/74.

Gateparti fra Vadsø i år ca. 1860. Brodtkorb-gården i Hvistensdahlsgat...

Gateparti fra Vadsø i år ca. 1860. Brodtkorb-gården i Hvistensdahlsgate. (Rådhuset ligger her i dag). se også bilde nr. 1985/74.

Ukjent mann. Portrett tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet, muligens på 1860-70-tallet.

Ukjent mann. Portrett tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-ta...

Ukjent mann. Portrett tatt en gang i løpet av siste halvdel av 1800-tallet, muligens på 1860-70-tallet.

Portrett av en ung kvinne ved navn Gerda Sorowski, fra Arkhangelsk i Russland. Bildet kan være tatt rundt ca. 1860, muligens tidligere. Kvinnen står ved en søyle i et fotoatelier. Hun bærer en mørk kjole med hvit krage og en stor hvit sløyfe i halsen som er holdt på plass med en nål. I hånden holder hun en liten vifte. Det annet portrett, FBib. 96009-053, viser samme atelier, men en annen kvinne i samme stil.

Portrett av en ung kvinne ved navn Gerda Sorowski, fra Arkhangelsk i R...

Portrett av en ung kvinne ved navn Gerda Sorowski, fra Arkhangelsk i Russland. Bildet kan være tatt rundt ca. 1860, muligens tidligere. Kvinnen står ved en søyle i et fotoatelier. Hun bærer en mørk kjole med hv... More

Portrett fra en ung mann. Han er kledd i dress med hvit skjorte og sløyfe. Bildet er kopiert i ovalform. Dette bildet er gammel, ca fra 1860. Tatt av Knut Wiste trolig i Bodø

Portrett fra en ung mann. Han er kledd i dress med hvit skjorte og slø...

Portrett fra en ung mann. Han er kledd i dress med hvit skjorte og sløyfe. Bildet er kopiert i ovalform. Dette bildet er gammel, ca fra 1860. Tatt av Knut Wiste trolig i Bodø

Portrett av en ung kvinne, kvinnen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra 1860, kan også være litt eldre. Den unge damen står ved veggen, det henger en mønstrert gardin på veggen. Handen hennes ligger på ryggstøen av en stol. Hun er kledd i en mørk kjole med brede ermer, stram midje og veldig bredt fald. Typisk for 1860 årene/og tidligere

Portrett av en ung kvinne, kvinnen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra...

Portrett av en ung kvinne, kvinnen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra 1860, kan også være litt eldre. Den unge damen står ved veggen, det henger en mønstrert gardin på veggen. Handen hennes ligger på ryggstøen... More

Brodtkorb-Villaen i Jakobselvdalen. Eies idag av Andreas Esbensen.

Brodtkorb-Villaen i Jakobselvdalen. Eies idag av Andreas Esbensen.

Brodtkorb-Villaen i Jakobselvdalen. Eies idag av Andreas Esbensen.

Portrett av en ung mann, mannen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra 1860, kan også være litt eldre. Denne unge herren er kledd i dress

Portrett av en ung mann, mannen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra 18...

Portrett av en ung mann, mannen er ukjent. Bildet er gammel, ca fra 1860, kan også være litt eldre. Denne unge herren er kledd i dress

Portrett av en ung kvinne, Helga Borgen. Hun var datter av distriktslege Hans Karenius Hartmann og hustru Agnes, f. Aars, og ble født i Vadsø i 1868. Helga giftet seg med forretningsmannen Hjalmar Borgen og bosatte seg til Kristiania

Portrett av en ung kvinne, Helga Borgen. Hun var datter av distriktsle...

Portrett av en ung kvinne, Helga Borgen. Hun var datter av distriktslege Hans Karenius Hartmann og hustru Agnes, f. Aars, og ble født i Vadsø i 1868. Helga giftet seg med forretningsmannen Hjalmar Borgen og bos... More

Halvkropsportrett av en eldre mann Alexsander Rein, som var fød i Danmark og kom til Vadsø 1840-tallet. (far til Alexsander Rein som var fød 1868)

Halvkropsportrett av en eldre mann Alexsander Rein, som var fød i Danm...

Halvkropsportrett av en eldre mann Alexsander Rein, som var fød i Danmark og kom til Vadsø 1840-tallet. (far til Alexsander Rein som var fød 1868)

Portrett av Margrethe Borthen fra Kristiansund. Bildet var sannsynligvis eid av fransk konsul i Vardø, Henrik Martin Borthen f. 1836 Frøya. Henrik Martins bror, Johan Ludvig Borthen, giftet seg inn i Marstrandfamilien i Kristiansund.Kvinnen på bildet sitt fulle navn var Anna Margrethe Borthen. Hun var født 1868 i Kr.sund som datter av Ida Hansine Marstrand og Johan Margido Borthen.

Portrett av Margrethe Borthen fra Kristiansund. Bildet var sannsynligv...

Portrett av Margrethe Borthen fra Kristiansund. Bildet var sannsynligvis eid av fransk konsul i Vardø, Henrik Martin Borthen f. 1836 Frøya. Henrik Martins bror, Johan Ludvig Borthen, giftet seg inn i Marstrandf... More

Portrett fra en ung kvinne. Hun er kledd i en mørk kjole med knapper foran og en stor spenne på midden. Hun sitter og lener med høyre armen på ryggstøen til en annen stol. Det er hengt en enkel stoffbagrunn bak hun. Ansiktet hennes er litt uskarp. Bak bildet er det et stempel:' Fotograferet af G.Lunde.'

Portrett fra en ung kvinne. Hun er kledd i en mørk kjole med knapper f...

Portrett fra en ung kvinne. Hun er kledd i en mørk kjole med knapper foran og en stor spenne på midden. Hun sitter og lener med høyre armen på ryggstøen til en annen stol. Det er hengt en enkel stoffbagrunn bak... More

Portrett av en sittende kvinne, Elisabeth Johnsen, Thorshavn, Færøyene

Portrett av en sittende kvinne, Elisabeth Johnsen, Thorshavn, Færøyene

Portrett av en sittende kvinne, Elisabeth Johnsen, Thorshavn, Færøyene

Portrett av Anna Eline Heyerdahl fra Kristiansund. Bildet var sannsynligvis eid av fransk konsul i Vardø, Henrik Martin Borthen f. 1836 Frøya. Henrik Martins bror, Johan Ludvig Borthen, giftet seg inn i Marstrandfamilien i Kristiansund.Kvinnen på bildet sitt fulle navn var Anna Eline Heyerdahl. Hun var født 1870 i Kr.sund som datter av Anna Dorthea Marstrand og Nils Roth Heyerdahl. Anna Eline ble gift med banksjef og kjøpmann i Oslo, Sebastian Michael Width (1859-1927). Hun døde i 1958.Bak dette bildet står det: "Til Erindring om Eline Heyerdahl. Trondheim den 21/2 86. Axel Borthen."

Portrett av Anna Eline Heyerdahl fra Kristiansund. Bildet var sannsynl...

Portrett av Anna Eline Heyerdahl fra Kristiansund. Bildet var sannsynligvis eid av fransk konsul i Vardø, Henrik Martin Borthen f. 1836 Frøya. Henrik Martins bror, Johan Ludvig Borthen, giftet seg inn i Marstra... More

Halvfigursportrett av to unge kvinner, Hilda Niva og Selma Methi. Damene er kvener fra Vadsø som emigrerte til Michigan, Usa, i 1870-årene

Halvfigursportrett av to unge kvinner, Hilda Niva og Selma Methi. Dame...

Halvfigursportrett av to unge kvinner, Hilda Niva og Selma Methi. Damene er kvener fra Vadsø som emigrerte til Michigan, Usa, i 1870-årene

Hvalfangstanlegget på Vadsøya, fotografert fra øysiden med utsikt over Vadsø by.

Hvalfangstanlegget på Vadsøya, fotografert fra øysiden med utsikt over...

Hvalfangstanlegget på Vadsøya, fotografert fra øysiden med utsikt over Vadsø by.

Portrett av Per Dahl (?) fotografert av Emilie Henriksen i Vadsø. Per Dahl er kledd i dress, med skjorte med stiv snipp, slips og har lorgnett (briller) på nesen. Folketellingen for Digitalarkivet har registrert en Per Dahl født 1823, fra Stjørdalen, bosatt i Vadsø i 1875. Han er registrert som dagarbeider. Det finnes også et annet portrett av samme mann, ref. FBib.96010-035 notert som Per Dahl, også fotografert av fotograf Emilie Henriksen i Vadsø.

Portrett av Per Dahl (?) fotografert av Emilie Henriksen i Vadsø. Per ...

Portrett av Per Dahl (?) fotografert av Emilie Henriksen i Vadsø. Per Dahl er kledd i dress, med skjorte med stiv snipp, slips og har lorgnett (briller) på nesen. Folketellingen for Digitalarkivet har registrer... More

Portrett av en liten gutt i matrosedrakt, Albert Palo (Ballo). Han står ved en stol foran en malt bakrunn (landskapsmotiv). På bildet er han ca 3 år gammel. Bildet er det samme som bilde nummer 96010- 064. Det bildet har samme motiv, men av litt bedre kvalitet enn dette.

Portrett av en liten gutt i matrosedrakt, Albert Palo (Ballo). Han stå...

Portrett av en liten gutt i matrosedrakt, Albert Palo (Ballo). Han står ved en stol foran en malt bakrunn (landskapsmotiv). På bildet er han ca 3 år gammel. Bildet er det samme som bilde nummer 96010- 064. Det ... More

Portrett av to alvorlige småpiker, fra venstre Aagot og Serine Wicklund. Jentene var døtre av Adolf Fredrik Wicklund og hustru Petrine Serine, f. Ulich. Mora døde i barselseng med Serine i 1879, og jentene vokste opp hos besteforeldrene på Loppa. Aagot giftet seg med handelsmann Christian Morken i Håvik ved Hasvik. Serine giftet seg med kjøpmann Richard Anton Floer jr. i Honningsvåg

Portrett av to alvorlige småpiker, fra venstre Aagot og Serine Wicklun...

Portrett av to alvorlige småpiker, fra venstre Aagot og Serine Wicklund. Jentene var døtre av Adolf Fredrik Wicklund og hustru Petrine Serine, f. Ulich. Mora døde i barselseng med Serine i 1879, og jentene voks... More

Ukjent mann. Bildet er tatt en gang på siste halvdel av 1800-tallet, muligens en gang mellom 1864-1879.

Ukjent mann. Bildet er tatt en gang på siste halvdel av 1800-tallet, m...

Ukjent mann. Bildet er tatt en gang på siste halvdel av 1800-tallet, muligens en gang mellom 1864-1879.

Halvkroppsportrett av en ung mann, Karl Schanche. Bildet er kopiert i ovalform

Halvkroppsportrett av en ung mann, Karl Schanche. Bildet er kopiert i ...

Halvkroppsportrett av en ung mann, Karl Schanche. Bildet er kopiert i ovalform

Portrett av Johanna Aule (født Olsen) og en sittende kvinne som kan være hennes bestemor, Anna Gabrielsen. Kvinnene er kledd i skaut og kjoler. den eldre Anna holder på en spaserstokk. I bakgrunnen kan man se en bygning med steiner som grunnmur.

Portrett av Johanna Aule (født Olsen) og en sittende kvinne som kan væ...

Portrett av Johanna Aule (født Olsen) og en sittende kvinne som kan være hennes bestemor, Anna Gabrielsen. Kvinnene er kledd i skaut og kjoler. den eldre Anna holder på en spaserstokk. I bakgrunnen kan man se e... More

Portretter fra Makkaur. En ung kvinne og en eldre mann. Kvinnen, som er på flere bilder, har oppsatt hår og er kledt i hvit bluse, belte og svart skjørt. Mannen har caps, jakke, bukse og ankelhøye sko.

Portretter fra Makkaur. En ung kvinne og en eldre mann. Kvinnen, som e...

Portretter fra Makkaur. En ung kvinne og en eldre mann. Kvinnen, som er på flere bilder, har oppsatt hår og er kledt i hvit bluse, belte og svart skjørt. Mannen har caps, jakke, bukse og ankelhøye sko.

"Paa vei til Digermulen."

"Paa vei til Digermulen."

"Paa vei til Digermulen."

Visittkortportrett, helfigur, av en ukjent ung kvinne

Visittkortportrett, helfigur, av en ukjent ung kvinne

Visittkortportrett, helfigur, av en ukjent ung kvinne

"Bunden af Troldfjorden.", Finnmark Fylkesbibliotek
Portrett av Anne Margrethe Christensen, tippoldemor til Hedvig Rød

Portrett av Anne Margrethe Christensen, tippoldemor til Hedvig Rød

Portrett av Anne Margrethe Christensen, tippoldemor til Hedvig Rød

"N. 614 b) Bringnes. Gamle boplasser." står det på glassplaten. Bringnes ligger i Porsanger kommune.Gamle samiske boplasser ved sjøen. To personer står nedi en steinsirkel, som viser hvor det har vært bygget gammer eller slått opp samiske telt.. Sirkelen av stein er bygget opp av flate heller. Det står en mann i hver sirkel og viser størrelsesforholdet på selve boplassen. Like nedenfor ser man strandlinja og sjøen. Disse samiske boplassene har sannsynligvis tilhørt sjøsamer. http://www.sjosamisktun.no/sjosamisk_kultur/sjosamiske_sesongflyttinger.htmlBringnes er nevt i denne artikkelen om sjøsamiske bosettinger.

"N. 614 b) Bringnes. Gamle boplasser." står det på glassplaten. Bringn...

Finnmark Fylkesbibliotek har en liten samling glassdias fotografert av Alf Schrøder eller en av hans fotografer. Fotografiene er fra samiske bosettinger fra Rørostraktene og hele veien opp til Finnmark. Hovedsa... More

Portrett av en mann. Bildet er kopiert i ovalform

Portrett av en mann. Bildet er kopiert i ovalform

Portrett av en mann. Bildet er kopiert i ovalform

Halvkropsportrett av en ung mann, Ivar Nilsen

Halvkropsportrett av en ung mann, Ivar Nilsen

Halvkropsportrett av en ung mann, Ivar Nilsen

Gruppeportrett av sju unge kvinner, fotografert i atelier

Gruppeportrett av sju unge kvinner, fotografert i atelier

Gruppeportrett av sju unge kvinner, fotografert i atelier

Portrett av Esther Michaelsen, omkring 10-13 år gammel. På bildet har hun en fin brosje, formet som den norske løve. Esther var datter av havnefogd og tollbetjent i Vadsø Michael Julius Michaelsen og hans andre hustru Petrine Pauline. Esther emigrerte til USA, der hun giftet seg og fikk en sønn

Portrett av Esther Michaelsen, omkring 10-13 år gammel. På bildet har ...

Portrett av Esther Michaelsen, omkring 10-13 år gammel. På bildet har hun en fin brosje, formet som den norske løve. Esther var datter av havnefogd og tollbetjent i Vadsø Michael Julius Michaelsen og hans andre... More

Portrett fra en mann, (ikke identifisert). Mannen er kledd i dress med hvit skjorte og tversoversløyfe. Fotograf Eivind Enger, Kristiania.

Portrett fra en mann, (ikke identifisert). Mannen er kledd i dress med...

Portrett fra en mann, (ikke identifisert). Mannen er kledd i dress med hvit skjorte og tversoversløyfe. Fotograf Eivind Enger, Kristiania.

"N.542a) Fra Kautokeino. Vintertelt." står det på den ene glassplaten. På den andre identiske platen står det "Fjellsametelt i Kautokeino". På bildet ser man en liten samisk familie kledd i pesk og samiske luer stå utenfor vinterteltet sitt. Mannen står med en øks og hugger ved. Kvinnen holder noe i hendene sine, muligens et reinskinn? Et lite barn står ved siden av og ser på. En pulk er parkert til venstre i bildet, den er malt med symboler eller ornamenter i enden av pulken. Til venstre for teltet står et stativ for oppbevaring av mat, ved og gjenstander som trenger beskyttelse for dyr og fukt. En mørk hund kan skimtes mot teltduken. Det er snø på bakken og lav vegetasjon rundt teltet. Bildet forteller noe om hverdagslivet i en samisk vinterleir.

"N.542a) Fra Kautokeino. Vintertelt." står det på den ene glassplaten....

Finnmark Fylkesbibliotek har en liten samling glassdias fotografert av Alf Schrøder eller en av hans fotografer. Fotografiene er fra samiske bosettinger fra Rørostraktene og hele veien opp til Finnmark. Hovedsa... More

Visitkortportrett av søskene Karen og Nils Petter Andersen Ingier tatt i Vardø hos fotografen Axel Borthen. Søskene ble fødd i Petsamo men bosatte seg i Jarfjord der Nils Petter giftet seg med Berit Amundsen. På bildet sitter Nils Petter på en stol og Karen står ved sidan av han. Dem er kledd i sameklær, han har en hatt på seg og hun en tørkle. Dem er fotografert med en malt landskap som bakgrunn.

Visitkortportrett av søskene Karen og Nils Petter Andersen Ingier tatt...

Visitkortportrett av søskene Karen og Nils Petter Andersen Ingier tatt i Vardø hos fotografen Axel Borthen. Søskene ble fødd i Petsamo men bosatte seg i Jarfjord der Nils Petter giftet seg med Berit Amundsen. P... More

Antagelig islager. Kassene ligner på de store som ble brukt til kveite

Antagelig islager. Kassene ligner på de store som ble brukt til kveite

Antagelig islager. Kassene ligner på de store som ble brukt til kveite

17.Mai i Kirkenes. Barnetoget passerer her Kirkegaten ved kirken. Vi ser menn i dress og uniformer, og fanen til Kirkenes fylkesskole.

17.Mai i Kirkenes. Barnetoget passerer her Kirkegaten ved kirken. Vi s...

17.Mai i Kirkenes. Barnetoget passerer her Kirkegaten ved kirken. Vi ser menn i dress og uniformer, og fanen til Kirkenes fylkesskole.

Postkort fra Melkefoss. På fotografiet ser vi postbåten på en skinnebane. Det er flere personer foran båten. Langs banen er det trær. Et trehus ligger litt tilbaketrukket fra skinnene

Postkort fra Melkefoss. På fotografiet ser vi postbåten på en skinneba...

Postkort fra Melkefoss. På fotografiet ser vi postbåten på en skinnebane. Det er flere personer foran båten. Langs banen er det trær. Et trehus ligger litt tilbaketrukket fra skinnene

Et visitkortportrett av en eng mann. Den ukjente mannen er kledd i dress Bildet er en halvkropsportrett.

Et visitkortportrett av en eng mann. Den ukjente mannen er kledd i dre...

Et visitkortportrett av en eng mann. Den ukjente mannen er kledd i dress Bildet er en halvkropsportrett.

Ukjent mann., Finnmark Fylkesbibliotek
Foran Vardøhus festning. Kommendanten er enten Arnesen eller Holter. Mannen med hundene er muligens sakfører Håkon Evjenth.

Foran Vardøhus festning. Kommendanten er enten Arnesen eller Holter. M...

Foran Vardøhus festning. Kommendanten er enten Arnesen eller Holter. Mannen med hundene er muligens sakfører Håkon Evjenth.

Ukjent ung kvinne., Finnmark Fylkesbibliotek
Ukjent kvinne., Finnmark Fylkesbibliotek
Fem personer på stein med fugleberget i  bakgrunnen. Se også FB 83002: 344, 351, 352, 354, 355, 358, 359, 360, 361 og 356.

Fem personer på stein med fugleberget i bakgrunnen. Se også FB 83002:...

Fem personer på stein med fugleberget i bakgrunnen. Se også FB 83002: 344, 351, 352, 354, 355, 358, 359, 360, 361 og 356.

Ukjent mann sitter på en stol.

Ukjent mann sitter på en stol.

Ukjent mann sitter på en stol.

"Far med sine moderløse. G.19" står det på glassplaten. En samisk far med fire barn står oppstilt foran torvgammen de bor i. En gutt og tre jenter, den ene jenta sitter på armen til faren. Ifølge teksten på glassplaten er moren død. Torvgammen har en pipe på taket. Alle har skaller eller bjeksoer med skalleband på beina, jentene har hverdagkofter og skaut på hodet. Gutten har lue på hodet. Sola skinner og det er sommer.

"Far med sine moderløse. G.19" står det på glassplaten. En samisk far ...

Finnmark Fylkesbibliotek har en liten samling glassdias fotografert av Alf Schrøder eller en av hans fotografer. Fotografiene er fra samiske bosettinger fra Rørostraktene og hele veien opp til Finnmark. Hovedsa... More

Tekst på baksiden av bildet: "Kjære Alfred og tante Marie (Aronsen). Her er jeg og Ellbjørg. Vi var jo i Tana i hell fjor vinter." Venke til høyre. Venke bodde i Kongsfjord til vanlig.

Tekst på baksiden av bildet: "Kjære Alfred og tante Marie (Aronsen). H...

Tekst på baksiden av bildet: "Kjære Alfred og tante Marie (Aronsen). Her er jeg og Ellbjørg. Vi var jo i Tana i hell fjor vinter." Venke til høyre. Venke bodde i Kongsfjord til vanlig.

"N.553 b.) Fra Straumfjord" står det på glassplaten. Bildet viser Straumfjorden som er en fjordarm av Sagfjorden i Hamarøy. Sagfjorden er igjen er en fjordarm fra Vestfjorden som utgår fra den sørlige delen av Sagfjorden. Landskapsbildet viser bunnen av Straumfjorden og til venstre midt i bildet kan man se noen få hus og en dyrket jordlapp. Bildet er tatt i sommerhalvåret, det er løv på trær og grønt gress.

"N.553 b.) Fra Straumfjord" står det på glassplaten. Bildet viser Stra...

Finnmark Fylkesbibliotek har en liten samling glassdias fotografert av Alf Schrøder eller en av hans fotografer. Fotografiene er fra samiske bosettinger fra Rørostraktene og hele veien opp til Finnmark. Hovedsa... More

Johan Oskar Grasmo, kledd i pesk.

Johan Oskar Grasmo, kledd i pesk.

Johan Oskar Grasmo, kledd i pesk.

Søndre våg. Havnemiljø sauer og en gutt i fjæra i forgrunnen.

Søndre våg. Havnemiljø sauer og en gutt i fjæra i forgrunnen.

Søndre våg. Havnemiljø sauer og en gutt i fjæra i forgrunnen.

Visittkort portrett av to unge kvinner.

Visittkort portrett av to unge kvinner.

Visittkort portrett av to unge kvinner.

"Karl Nissen spiller." En mann spiller piano ombord skipet.

"Karl Nissen spiller." En mann spiller piano ombord skipet.

"Karl Nissen spiller." En mann spiller piano ombord skipet.

Oversiktsbilde fra Losvik, Finnmark Fylkesbibliotek
Portrett av en ung kvinne, antagelig er dette Liisa Harju.

Portrett av en ung kvinne, antagelig er dette Liisa Harju.

Portrett av en ung kvinne, antagelig er dette Liisa Harju.

Portrett av Julius Michaelsen jr. Dette er antakelig Paul Mikael Julius Michaelsen, sønn av havnefogd og tollbetjent i Vadsø Michael Julius Michaelsen og hans første hustru Anna, f. Dahl

Portrett av Julius Michaelsen jr. Dette er antakelig Paul Mikael Juliu...

Portrett av Julius Michaelsen jr. Dette er antakelig Paul Mikael Julius Michaelsen, sønn av havnefogd og tollbetjent i Vadsø Michael Julius Michaelsen og hans første hustru Anna, f. Dahl

Ukjent kvinne., Finnmark Fylkesbibliotek
Portrett av Henrik Jonas som emmigrerte til Seattle, Amerika, USA. Flere i hans slekt emigrerte til Amerika. Han er kledd i jakke, vest, bukser og sko. I sin venstre hånd holder han på en hatt. Han hviler den høyre armen sin på en stol. Bak ham kan man se en gardin.

Portrett av Henrik Jonas som emmigrerte til Seattle, Amerika, USA. Fle...

Portrett av Henrik Jonas som emmigrerte til Seattle, Amerika, USA. Flere i hans slekt emigrerte til Amerika. Han er kledd i jakke, vest, bukser og sko. I sin venstre hånd holder han på en hatt. Han hviler den h... More

Ukjent mann, kan være Karl Kielland.

Ukjent mann, kan være Karl Kielland.

Ukjent mann, kan være Karl Kielland.

Visittkortportrett av to kvinner, den ene har et spedbarn i fanget.

Visittkortportrett av to kvinner, den ene har et spedbarn i fanget.

Visittkortportrett av to kvinner, den ene har et spedbarn i fanget.

Bildet er tatt fra et dampskip / hurtigrute. En redningsskøyter på sjøen med seilene opp. Langt borte skimtes fjellene på bakgrunn.

Bildet er tatt fra et dampskip / hurtigrute. En redningsskøyter på sjø...

Bildet er tatt fra et dampskip / hurtigrute. En redningsskøyter på sjøen med seilene opp. Langt borte skimtes fjellene på bakgrunn.

Previous

of 51

Next