The World's Largest Public Domain Media Search Engine
AMH-6045-NA Map of farmlands in the Batavia area, part ten

AMH-6045-NA Map of farmlands in the Batavia area, part ten

 
 
description

Summary

Nederlands: Titel catalogus Leupe (NA): Campong der Javaanen en Amboineesen geleegen eeven bijten desse stadt tuschen de Jacatrase en Sontaerse heerweg a. ... door Z.E. Abraham van Riebeek an den capit. Soetawanga gegeeven.
Het kaartje maakt deel uit van een verzameling van 24 kaartjes en is genummerd no. 10, linksboven en in het midden N.10..
De nummers 11, 20, 21 en 26 ontbreken.
Rechts de tekst: NB de blokken met Geele Couleur afgeset beteekenen het bezit vande Javaanen en die met Rood de Woning van de Amboineesen.
Boven is een kompas Z;W;N;O en een schaalverdeling is onder Schaal van Vijftig Rhijns: Roeden.

In het midden een plattegrond van wegen en grachten, zoals: de heereweg langs de Revr Sondaer, de Mangadoea of 2de dwars weg, Douatie anden Amboineese Lieut: Bagus, de heereweg van Jacatra, het Oudste Chineese Begraafplaats.
English: Title Leupe catalogue (NA): Campong der Javaanen en Amboineesen geleegen eeven bijten desse stadt tuschen de Jacatrase en Sontaerse heerweg a. ... door Z.E. Abraham van Riebeek an den capit. Soetawanga gegeeven.
The map is part of a collection of 24 charts and is numbered no. 10, top left and in the centre N.10..
The numbers 11, 20, 21 and 26 are missing.
To the right the following text:NB de blokken met Geele Couleur afgeset beteekenen het bezit vande Javaanen en die met Rood de Woning van de Amboineesen.
Top is a compass Z;W;N;O and a scale Schaal van Vijftig Rhijns: Roeden.

In the centre a map of roads and canals, comprising: de heereweg langs de Revr Sondaer, de Mangadoea of 2de dwars weg, Douatie anden Amboineese Lieut: Bagus, de heereweg van Jacatra, het Oudste Chineese Begraafplaats.

date_range

Date

1689 - 1709
create

Source

Atlas of Mutual Heritage
copyright

Copyright info

public domain